Geçen Ayın Çizgi Romanları – Aralık 2017

Thanos: Infinity Abyss Gerekli Şeyler

Yukarıda da söyledim, bu Infinity serisi bir yerden sonra bayıyor. Her seferinde aynı formülü kullanıp etkilemeye çalışıyorlar ama olmuyor tabi. Burada da yine evreninin başı belada olaylar büyüyor, gelişiyor, işte gizemi çözmek ve aktarmak Warlock’a düşüyor, sonra işler imkansız gibi görünürken Thanos bir kahraman edasıyla yetişiyor ve günü kurtarıyor. Burada ek olarak Thanos’un kopyalarının bir iki saniye için değişik geldiğini söyleyebiliriz. Ama onun dışında herşey formüle uygun ilerliyor ve beklediğiniz gibi sonuçlanıyor. Evet Marvel’ın event olayını sömürmesi yeni bir şey değil ama en azından o crossover’larda bir farklılık, bir değişiklik vardı. Burada ise hep aynı şey. Bir de zaten çok haz etmediğim Adam Warlock’ın buradaki görüntüsünden hiç hoşlanmadığımı, eski halini tercih ettiğimi eklemek isterim.

The Flash – Cilt 9 Arkabahçe Yayıncılık

Flash DC’nin en keyifli kahramanlarından biri. Justice League filmindeki Flash’ı sevsem de, gerçek Flash işte bu seride gördüğümüz. Ciddi dramalar geçirmiş ama bu dramalar onu Batman gibi depresif yapmayıp olgunlaştırmış, hayata daha sıkı bağlamış ve tam da bu sebepten hayattan keyif almaya da çalışan (ki eğlenceli kişiliği buradan geliyor) biri haline getirmiş. New 52 Flash’ın bu halini güzel yansıtan bir seri. Dokuzuncu cilt de bu seriyi tamamlayıp Rebirth’e bağlanıyor. Kötü adamımız (spoiler) Riddler’ı Batman’de hiç sevmemiştim. Zaten New 52 kötüler açısından çok olumlu bir reboot değil. Yine de buradaki kullanımı ve Rogue’ların konumu da hoşuma gitti. Eğer bundan önceki serileri sevdiyseniz, bunu da kaçırmazsınız diye düşünüyorum. Bu cilt zaten başarılı (biraz klişe “iyi adam yanlış bir şekilde kötü olarak yaftalanır” hikayesini takip etse de), New 52 Flash da totalde bu rebootun en iyi işlerinden biri. İmkanınız varsa tamamını okuyabilirsiniz.

Annihilation Cilt 1 Gerekli Şeyler

Marvel’ın kozmik kısmını çok sevmediğimi daha önce belirtmiştim. Annihilation bu duruma istisna olarak yerini aldı. Çok orjinal bir hikaye olmasa da (yine bir kötü ortalığı yıka yıka geliyor) anlatımdaki başarısıyla bu açığı kapatıyor. Kötünün de Thanos’dan farklı biri olması da artı tabi. Bu ilk ciltte Drax ve Nova’yı görüyoruz. Drax’ın hikayesi biraz daha giriş niteliği taşıyor, biraz konunun dışında olsa da keyifli bir hikaye. Nova’nın öyküsü de düşmanın kuvvetini açıklamak görevini üstleniyor ve bunu başarıyor. Eski usül kahramanlık odaklı bir event olmuş ve son derece keyifli. Sert ve güçlü gidiyor ve Marvel’ın popüler kahramanlarını kullanmak derdinde olmadığı için de olay-kahramanın gücü dengesi güzel kurulmuş. Çizimler de farklı çizerler olsa da hikayenin sertliğini ve şiddetini güzel yansıtıyor. Farklı kahramanları kozmik bir öyküde görmek istiyorsanız ayın bu kalite işini deneyebilirsiniz.

Titan Avı Arkabahçe Yayıncılık

Öncelikle bu herşeyi sıfırlama, geçmişte bir şeyleri değiştirme, baştan başlama konseptlerinden çok sıkıldım. Bu kahramanları sevme sebeplerimizden biri de onların bugüne kadar yaşadıkları maceralar bir yerde. O sebeple bu Rebirth davasına da önyargıyla yaklaşıyorum. Bunu söyledikten sonra, bu Titanları konu alan hikaye fena değil. Hafıza kaybı üzerine kurulu, güçlü bir düşmana sahip, hem öykü hem çizim olarak doyurucu olmuş. Tek negatif noktam, ki benden kaynaklanıyor, karakterler bu noktaya nasıl geldi hiç haberim yok. O da biraz etkisini azaltıyor. Yani Dick’in böyle ajansı bir şey olduğunu duymuştum ama neden ve nasıl havada kalıyor. Tekrar Nightwing olması bu sebepten önceki hikayeleri bilenler kadar beni çarpmış olmuyor. Sondaki nostaljik öykü ve Rebirth preview da güzel katkılar. Bakalım ilerde New 52’nun çoğu gibi düşecek mi, yoksa yükselecek mi?

Injustice Ground Zero Çizgi Düşler

Injustice çizgi roman olarak kötü bitmişti yukarıda söylediğim gibi. Bu yeni bölümler de o kalitede. Yani onları sevdiyseniz bunu da seversiniz, benim gibi sevmeyenlerdenseniz bunu da beğenmeniz zor. İlk seride yaptıkları hatayı görüp, oyunun hikayesine geri dönme çabaları var. Ancak işleyiş ve zihniyet yine eski serideki gibi olunca pek işe yaramıyor tabi. Yukarıdaki çizgi romanın bittiği yerden başlıyor ve farklı bir zaman evresinden (timeline’ı çevirdim size) kahramanlarımız ve Joker bu zaman dilimine geliyorlar. Biz ise Harley Quinn’in kişisel olaylarına odaklıyız. Beş yılda Harley’e yaptıkları karakter gelişimini çöpe atıyorlar. Kahramanların da hikayedeki küçücük yerlerinde minnacık bir iş yapıp konuyu kapatmasıyla olay bitiyor. Yani sonuç olarsk Injustice’in karizmatik hikayesi heba olmaya devam ediyor. Tekrar edicem, oyunun videolarını izleyin, paranız cebinizde kalsın.

Spread the love

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın