Geçen Ayın Çizgi Romanları – Ocak 2018

Tam yazıyı bitirmişken kapının çalması ve yeni çizgi romanlarımın gelmesi. Yani siz bu yazıyı okurken ben bir sonraki yazıda yer alacak çizgi romanlarımı okuyor olacağım. Yazıya geçmeden, her ay 250 tl çizgi romana yatıran biriyim ve mevcut sipariş verdiğim yerden hiç memnun değilim. O sebeple iyi fiyat, ücretsiz kargo garantisi veren bir yayınevi tavsiyeniz varsa, severek dinlerim. Yorumlarda beliryebilirsiniz.

Bu ay Marvel’ın devam eden serileriyle dolu olsa da, arada İthaki’nin 2 efsane işi de yer alıyor, ki ayın en iyileri de onlar. İkisini de taktik olarak ikinci sayfaya attım. Biraz kısır bir aydı, ki o sebeple okuma ve yazma sürem uzun oldu. Şimdi aylık yorumlara geçelim. Buyrun efendim;

Uncanny Avengers Cilt 3 Gerekli Şeyler

Bu ayın ilk işi geçen ay sayıp sövdüğüm Civil War II’nin yan hikayelerinden biri. İlk başta “Acaba yan hikayelerle sövdüğüm bazı konular düzelir mi?” diye düşündüm ama bu hikaye özelinde ana olayla sadece küçük bağlar taşımasıyla görüşümü değiştirecek bir durum olmadı. Konumuza dönersek, Uncanny Avengers hikayesinin belli kısımlarını event’ten alıyor olsa da aslında ilgili ekibin bağımsız olarak da yaşayabileceği bir macerayı anlatıyor, ki bu olumlu bir şey. Bu takıma, konseptine, hikayelerine genel olarak negatif baksam da burada Hand ve Hulk’un yer aldığı hikaye basit, temiz ve eğlenceli olmuş. Son paranızı harcayacağınız elzem bir iş değil ama keyifli zaman geçirmek için okunabilir bir hikaye.

Guardians of the Galaxy Cilt 3 Marmara Çizgi

Marvel kozmik şeysini sevmiyorum diyorum ama iki aydır en beğendiğim işler arasında uzay maceraları yer alıyor. Marvel Now’ın çok haz etmediğim işleri var ama GotG bunlardan biri değil. Aksiyonu, mizahı ve maceralarıyla bir Marvel çizgi romanından beklediğiniz her şeyi veriyor. Bu hikaye de kesinlikle eğlenceli. Gardiyanların dağılması ve (spoiler) yeniden birleşmeleri güzelce anlatılmış, olaylar başarıyla birbirine eklenmiş ve ekibe katılan iki yeni kahraman da (Agent Venom ve Captain Marvel) takımın sinerjisine hemen ayak uydurmuş. Hele sondaki dört hikaye (Groot’un orijini, Carol’ın Cap Marvel ismini alması, Flash’ın Agent Venom oluşu ve bir de gelecekten GotG hikayesi girişi) hem olaylara bağlanması hem de bağımsız olarak ince düşünülmüş. Eğer Marvel Now’dan tek hikaye okumalıyım diyosanız, Guardians güzel bir seçim olabilir.

İhtiyar Logan Cilt 4 Gerekli Şeyler

Old Man Logan’ın Marvel evrenine katılmasına karşıyım ve okuduğum hiç bir hikaye de bu fikrimi değiştiremiyor. Dördüncü cildi de buna istisna olmadı. Hikayeler kötü değil, hatta Brood’lu hikayedeki şizofren durumlar son derece başarılı olmuş, ilk hikaye klasik olsa da idare eder. Tek sorun bu hikayelerin esas oğlanının İhtiyar Logan olması. Yani normal Logan olsa iyi hikayeler der geçerdim. Ama ihtiyar olunca onun bu dünyaya değil, kendi hikayesine ait olduğunu bildiğim için negatif yaklaşıyorum. Sadece şunu belirtmem lazım, burada kendi evrenindeki Banner’ın torunu yorumu hoşuma gitti. Onun dışında tepkimden dolayı bu öykülere karşıyım. Yine de okuyoruz tabii.

Uncanny Inhumans Cilt 3 Gerekli Şeyler

Bu ayın ikinci Civil War II yan öyküsü Inhumans’dan geliyor. İlginçtir iki öyküde direkt olarak Civil War’a katkı sağlamıyor ve onu etkileyecek bir öykü anlatmıyor, ki bu da ana hikayenin ne kadar kötü olduğunu gösteriyor aslında. Bu cildin ilk kısmında Inhumans vs Iron Man’in bir kuplesini görüyoruz ama sonuçta her şey başladığı yere dönüyor. Kendince güzel kısımları var ama çok da beğenmedim açıkcası. Hem sonucun bir yere bağlanmaması, fuzuli bir hikaye tadı bırakıyor, hem de çok ilgi çekici, sürükleyici bir hikaye sunmuyor. Son kısımda ise yeni Nuhuman’lardan birinin memleketindeki bir olay anlatılıyor ve o hikaye de çok süper birşey anlatmıyor ve açıkçası bu yeni kahramanların çok sardığını da söyleyemeyeceğim. O sebeple kısıtlı bütçeler için kritik olmayan bir iş var elimizde. İlla her çizgi romanı almalıyım diyenler baksın.

All New X-Men Cilt 5 Marmara Çizgi

Bu All New X-Men’i ergen olması ve zaman yolculuğu içermesinden dolayı sevmiyorum. Hatta yukarıda övdüğüm GotG ile beraber hikaye yaptıklarında da sevmedim. Bu beşinci cilt de istisna olamadı ve bir kez daha sırf bütün çizgi romanları okuyucam diye boşa vakit harcadım. Hikaye çok kötü değil, alsiyonu var, gizemi var falan ama hepsi çok ergen hikayesi. Hatta çok sevdiğim tam R Rated bir kahraman dediğim X-23’ü de bu ergen salatasına katıp gözümden düşürüyorlar. Çıkışını zaten saçma sapan yapan (orjinal X-Men’i bugüne getirmek) sonra da buradan saçma sapan hikayelere dalan bu çizgi romanı kimseye tavsiye etmiyorum.

Wolverine: Son Gerekli Şeyler

Bir dönem çizgi romanların en popüler kahramanıydı Wolverine. Nereye koysan yok satardı. O günlerden kalan bir anı Wolverine:Son. Kapak çizimleri, yaşlı Wolverine tasarımı ve o dönemlerde büyük gizem olan geçmişinin kullanımı falan fena değil. Mükemmel de değil ama okunabilir. Esas sorun ortada “Old Man Logan” diye Logan’ın yaşlılığını anlatan muhteşem bir öykü olması. O sebeple bu hikayenin beni cezbetmesi gereken tüm detayları sıradan ve klişe geldi. Dönemine göre kötü değil ama bugünün zevkine ve “Old Man Logan” standardına göre zayıf kalıyor. Şöyle ki kurguladığı hikaye belki de bir milyon kere yapılmış “geçmiş gelir sizi vurur”dan çok öte bir şey değil. Logan’ın geçmişine detaylar çok üstelenmemiş, haliyle kötü adamın bağı biraz sözde kalmış. Yani Logan’ın her anında olma temasının altını dolduramamışlar. Hikaye gizemini ortaya koyduktan sonrası tek düze ve beklediğiniz gibi ilerliyor. Sonu da tam olmamış, hemen anlamsız ve çok zeka gerektirmeyen bir şekilde bitiyor. Yine de arşivciler için fena değil, okunabilir.

Spread the love

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın