AltList – MCU Dışındaki 15 Marvel Filmi Sıralaması

Geçtiğimiz günlerde DC için yapmıştım, hemen Marvel’dan telefon geldi, “Bizim de MCU dışında filmlerimiz var ve bir kısmı baya kötü. Onları niye listelemiyorsunuz sayın Tuzlu?”. Peki dedim Feigeoğullarından Kev, hallederiz. O sebeple arşiv işlerine (v1’den özlediğiniz yazılar, takip ediniz) ara verip bu yazıya giriştim.

Önce şunu söyleyeyim, listedeki filmlerin çoğu çöp. O yüzden sıralarken çok zorlandım. Sıralamayla ilgili tartışmaktan itina ederim. Siz şu daha kötü derseniz haklısınız. İlk üç dört film dışında izlemeye değer sayılacak iş yok gibi. Diğerlerini çok boş vaktiniz varsa ve ya sırf alay etmek ya da vakit öldürmek için izlemenizi öneririm.

Sonrasında bir iki not düşelim; Marvel’ın 80’lerde saçma sapan, pek çoğu sinemalara bile ulaşmayan filmleri var. Punisher’dan (Dolph’un oynadığı) Nick Fury’e (David Hasselhoff oynuyo), Captain America’dan Fantastic Four’a. Haliyle o filmleri izlemedim ve buraya da eklemedim.

Bir de Fox’un X-Men’i ve Sony’nin Spider-Man serileri de listede yok. Onlar kendi listelerini hakediyor diye düşünüyorum. İleride bir gün X-Men ve Spidey best of yaparız. Kalan MCU dışı Marvel filmleri için buyrun efem;

15- Hulk (2003)

Ang Lee oscarlı bir yönetmen. Onun elindeki bir süper kahraman filminin iyi olacağını beklersiniz ama tek kelimeyle rezillikti. Banner’ın Hulk oluşuna anlam bulmaya çalışma hatasını yaptı ve işler ırada karıştı. Karmakarışık anlamsız bir senaryo, gereksiz aile ilişkileri, saçma sahne geçişleri, rezalet görsellik falan. Film tümüyle zaman kaybı.

14- Fantastic Four – Rise of the Silver Surfer (2007)

İlk film giriş filmi olması ve dönemi düşünüldüğünde idare ederdi. İkinci filmde düzey tamamen kayboldu. Saçma sapan güç değişimi geyikleri, karizmasını çizmek için uğraşan Dr Doom ve tabii ki toz bulutu Galactus. Tamam gezegen yiyen adam konsepti saçma ama toz bulutu?

13- Ghost Rider: Spirit of Vengence (2012)

İlk film kendince tutarlı bir şekilde bir orijin hikayesi anlatıyordu. Nic Cage o zaman daha “iyi-kötü her filmde oynar” noktasına gelmemişti. Bu film kötü dönemde, kötü yazılmış, kötü çekilmiş, haliyle totalde kötü film. Bir iki keyifli aksiyon dışında pas geçmeniz tavsiye edilir.

12- Elektra (2005)

Daredevil filmindeki en güzel şeylerden biriydi Jennifer Garner. Haliyle bir spinoff’u olması şaşırtıcı değil. Ama spinoff’un bu kadar sıkıcı, bu kadar klişe, bu kadar sıradan olması üzücü. Netflix’in Elektra’sından daha iyi görünse de performans olarak çok daha gerisinde.

11- Howard the Duck (1986)

Aslında filme kötü demek biraz haksızlık. 80’lar acayip bir dönemdi, bu da o dönemki acayip bir film. Marvel filmi olmak gibi bir derdi yok. Başka bir evrenden gelen konuşan bir ördeğin hikayesini anlatma derdi var. Ama çok acayip bir film, evet.

10- Daredevil (2003)

Nerde Netflix dizisi, nerde bu sinema filmi. Sadece Affleck’in değil bütün kadronun rezil olduğu, hikayeyi çizgi romandan almaya çalışan ama uygulamada berbat bir iş çıkaran Daredevil. DD’yi cool yapan her şey var filmde ama hiç biri cool durmuyor. Kostüm bile çizgi romandakine benzesin diye uğraşılmış ama ucuz duruyor. Totalde Jennifer Garner’ın seksi Elektra’sı dışında klasik süper kahraman filmi.

9- Blade Trinity (2004)

Bu film hep kötü işler arasında sayılıyor ve diğer Blade filmleriyle karşılaştırıldığında haklılar. Ama ben Jessica Biel ve Ryan Reynolds ikilisinin Nightwalkers takımını ve light havasını sevmiştim. Ama Dracula üzerinden anlatılan hikaye yavan, Blade önceki filmlerdeki tüm karizmasını iptal ediyor ve filmin kalanı da meh. Ama geyiğine film izlemek isterseniz, guilty pleasure olabilir.

Spread the love

1 geri izleme / bildirim

  1. FilmYorum – Fantastic Four (2015) – AltDünya

Bir yanıt bırakın