AltList – MCU Dışındaki 15 Marvel Filmi Sıralaması

8- Fantastic Four (2005)

Bir filmle ilgili söylenebilecek olumlu şeyler, orijini birebir uyarlamışlar. Dr Doom ve diğer karakterler 2015’tekinden daha çok çizgi romandakine benziyor. Bunun dışında çok bir numarası yok. The Thing köpükten yapılmış gibi duruyor. Diğer karakterler biraz donuk ve karikatürize. Hikaye de çok tek yönlü ve çizgi roman klişeleriyle dolu. Yani totalde eh işte.

7- The Punisher (2004)

Eğer “Welcome Home Frank”i uyarlamasalardı, John Travolta berbat bir mafya patronu olmasaydı, Thomas Jane fazla üzgün bir Punisher olmasaydı, Russian çizgi romandaki haline azıcık benzeseydi belki o zaman olurdu. Ama değil. Bu haliyle zayıf bir uyarlama olarak kalıyor.

6- Fantastic Four (2015)

Bu filme çok giydiriliyor ama bence Fox’un iyi denemelerinden biri. MCU’yu örnek alıp birebir değil de özüne uygun modern versiyon deneyelim deyip başaramadıkları bir iş. Bütün fikirler temelde, kağıt üstünde güzel ama ana hikaye biraz havada kalıyor, bir de sonuca bağlamada ciddi sıkıntı yaşıyorlar. Bir de fikirleri erken sızdırıp negatif reaksiyon çok aldılar. Haliyle olmadı.

5- Ghost Rider (2007)

Artık herkes Nick Cage’e sayıp sövse de iyi oyuncu sayıldığı zamanlar vardı ve bu film de o döneme denk geliyor. Bugünün standartlarının biraz gerisinde kalsa da, dönemi için çok büyük bir eksiği gediği yoktu. Orjinal bir karakterin keyifli bir orijini anlatılıyordu. Çok farklı bir şey sunmadan işini yapıp gidiyordu. Eva Mendez’le ilgili bir şey söyleyemeyeceğim, hanım kızıyor.

4- Blade 2 (2002)

İlk film efsaneydi. İlkinin formülünü aynen uygulamak yerine daha karanlık ve daha korkutucu bir film çekerek riske girdiler ve karşılığını aldılar. Pek çok kişi bu filmin daha iyi olduğunu düşünse de ben katılmıyorum. Yine de kalitesi yerlerde olan Marvel filmlerinde izlemeye değer nadir parçalardan.

3- The Punisher: Warzone (2008)

İlk film orijine odaklanırken bu film doğru tercihle Punisher’ı Punisher yapan noktalara odaklanarak daha başarılı bir iş çıkardı. Karakterin kendi içindeki çelişkilere odaklanıp ona uygun bir hikaye anlatmaya çalıştı. Hakikaten akıldı kalıcı bir kötü adam (Jigsaw) ve başarılı iki aksiyon sahnesiyle de (mafya ailesine daldığı ve sondaki showdown kısmı) muhteşem olmasa da iyi olmayı başardı. Ray Stevenson’a da kendine hiç uygun olmayan bu karakteri başarıyla canlandırdığı için de bir artı vermek lazım.

2- Big Hero 6 (2014)

Disney MCU’ya çok bulaşmadan Marvel’ın kahraman takımlarından birini aldı ve hem bir kahramanlık hem de yürek ısıtan bir arkadaşlık öyküsü anlattı. Baymax’in nasıl muhteşem ve şeker bir karakter olduğunu düşününce başarısız olması imkansızdı. Listedeki tüm filmlerden daha izlenesi. 7’den 70’e herkes için ideal süper kahraman filmi. Birinci olmamasının tek sebebi animasyon olması.

1- Blade (1998)

Gönül rahatlığıyla birinci sıraya yazdım Blade’i. Wesley Snipes’ı çok sevmem ama bu film ne yapmak istediğini bilen ve elindeki karakteri bu duruma başarıyla uyarlayan, aksiyonundan müziklerine atmosferine doğru tercihler yapam nir film olarak tarihteki yerini aldı. Kendine ait vampirli bir dünya kurup bu dünyanın düzeniyle ilgili başarılı bir hikaye anlattı. Marvel’ın MCU dışı en iyi filmi tartışmasız Blade.

Spread the love

1 geri izleme / bildirim

  1. FilmYorum – Fantastic Four (2015) – AltDünya

Bir yanıt bırakın